reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablka a hrušky v županu

4 porce

  • 2 jablka
  • 2 tvrdé hrušky
  • 1 citron
  • 1 vejce

Těsto:

  • 15 dkg másla
  • 22 dkg hladké mouky
  • 30 dkg krystalového cukru
  • 1 vejce

Náplň:

  • 3 dkg oříšků
  • 6 dkg másla
  • 8 dkg tmavého cukru

Nejprve připravíme těsto: rozdrolíme máslo s moukou. Přimícháme máslo, vaječný žloutek a asi 2 polévkové lžíce vody. Těsto důkladně propracujeme, prohněteme, zabalíme do alobalu a na půl hodiny vložíme do chladničky odpočinout.

Nadrobno nasekané oříšky osmahneme dohněda a necháme vychladnout. Z másla a cukru utřeme směs, vmícháme do ní oříšky a podle vlastní chuti ji případně ještě dochutíme. Jablka a hrušky očistíme, odstraníme z nich jádřince, ale ponecháme jim stopky. Ovoce namočíme do čerstvě vymačkané citrónové šťávy a naplníme oříškovým krémem.

Těsto vyválíme a rozdělíme na čtyři stejně velké čtverce. Doprostřed každého čtverce položíme jedno jablko nebo hrušku, okraje těsta mírně navlhčíme, uchopíme za růžky, přeložíme přes sebe a takto ovoce do těstíčka zabalíme.

Pokud nám nějaké těsto zůstane, vytvarujeme z něho lístečky, na zadní straně je mírně navlhčíme a přilepíme je k ovoci zabalenému do těstíčka.

Nakonec jablka a hrušky v těstíčku potřeme rozšlehaným vajíčkem, postavíme vedle sebe na plech vymazaný máslem a na 35 minut vložíme péct do trouby.

Před podáváním můžeme ještě posypat oříšky.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3797

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.