- 400 g hlívy ústřičné
- 1 větší cibule
- sladká i pálivá paprika
- sušený libeček
- 200 g kořenové zeleniny
- 100 g másla
- hladká mouka na zahuštění
- sůl
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a dozlatova opečeme. Vhodíme pokrájenou hlívu, opět osmahneme, zaprášíme paprikou a zalijeme vodou. Vaříme asi dvacet minut. Rozmícháme tři lžíce hladké mouky ve vodě a polévku zahustíme. Povaříme ještě pět minut. Přidáme utřený česnek a libeček. Podáváme s pečivem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hlivova-polevka [On-line 1.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář