- 5 vajec
- 0,5 cl vody
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Přepustíme si máslo. Když se na povrchu utvoří pěna, sebereme ji lžící. Odstavíme a mícháme, dokud máslo není vlažné. V rendlíku šleháme žloutky s vodou, mírně osolíme a opepříme bílým pepřem. Šleháme až do pěny, kterou poznáme podle výrazně světlejší barvy. Rendlík vložíme do vodní lázně a opět šleháme (cca 3 minuty), dokud není směs dostatečně pevná. Vytáhneme ji z vodní lázně a za stálého míchání přiléváme vlažné přepuštěné máslo, dokud nedocílíme hustoty omáčky. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a případně ještě dosolíme a dopepříme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleny-chrest-v-tyrolskem-speku
Poslední tip, trik či komentář