reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holandská omáčka

  • 5 vajec
  • 0,5 cl vody
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva

Přepustíme si máslo. Když se na povrchu utvoří pěna, sebereme ji lžící. Odstavíme a mícháme, dokud máslo není vlažné. V rendlíku šleháme žloutky s vodou, mírně osolíme a opepříme bílým pepřem. Šleháme až do pěny, kterou poznáme podle výrazně světlejší barvy. Rendlík vložíme do vodní lázně a opět šleháme (cca 3 minuty), dokud není směs dostatečně pevná. Vytáhneme ji z vodní lázně a za stálého míchání přiléváme vlažné přepuštěné máslo, dokud nedocílíme hustoty omáčky. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a případně ještě dosolíme a dopepříme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleny-chrest-v-tyrolskem-speku

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.