Potřebujeme:
- 400 g libového bůčku bez kosti,
- 200 g sýru na strouhání (eidamu, čedaru),
- 100 g uzeného bůčku nebo slaniny,
- 200 ml mléka,
- 2 vejce,
- 150 g strouhanky,
- 50 g hladké mouky,
- kousek rohlíku (na vyčištění mlýnku),
- sádlo na smažení,
- mletý pepř, sůl
- muškátový oříšek,
- citronovou kůru
Bůček nakrájíme na kousky a umeleme. Mleté maso promícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček nebo slaninu, trochu osolíme a opepříme, strouhneme trochu muškátu, přidáme citronovou kůru a do kypré směsi nalijeme mléko. Promícháme a necháme v chladu odležet, až se mléko zcela vsákne. Znovu hmotu propracujeme a tvoříme z hmoty kulaté nebo podlouhlé řízky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pozvolna smažíme v dostatečném množství sádla dozlatova.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/holandsky-rizek-jak-se-dela-10-12-2010.html
Poslední tip, trik či komentář