reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holandský řízek

Potřebujeme:

  • 400 g libového bůčku bez kosti,
  • 200 g sýru na strouhání (eidamu, čedaru),
  • 100 g uzeného bůčku nebo slaniny,
  • 200 ml mléka,
  • 2 vejce,
  • 150 g strouhanky,
  • 50 g hladké mouky,
  • kousek rohlíku (na vyčištění mlýnku),
  • sádlo na smažení,
  • mletý pepř, sůl
  • muškátový oříšek,
  • citronovou kůru

Bůček nakrájíme na kousky a umeleme. Mleté maso promícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček nebo slaninu, trochu osolíme a opepříme, strouhneme trochu muškátu, přidáme citronovou kůru a do kypré směsi nalijeme mléko. Promícháme a necháme v chladu odležet, až se mléko zcela vsákne. Znovu hmotu propracujeme a tvoříme z hmoty kulaté nebo podlouhlé řízky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pozvolna smažíme v dostatečném množství sádla dozlatova.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/holandsky-rizek-jak-se-dela-10-12-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.