8 porcí
- 100 ml medové hořčice
- 1 svazek koriandru
- 6 lžic panenského olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
- 1 kg krkovice bez kosti vcelku
- 2 červené cibule
- 8 velkých rohlíků na hot dog nebo malých baget
- 4 kyselé okurky
- 2 rajčata
- medová hořčice
- kečup
Z hořčice, sekaného koriandru, pepře, soli a oleje vymícháme marinádu, kterou dobře vmasírujeme do masa a necháme odležet alespoň dvě hodiny.
Krkovici vložíme do grilu a ze všech stran opečeme. Ztlumíme a pozvolna dopečeme.
Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme na grilu.
Rohlíky prokrojíme, otevřeme a ohřejeme na grilu. Poté potřeme vnitřek rohlíků hořčicí, poklademe plátky rajčat a kyselé okurky. Vložíme na tenké plátky krájené maso, přidáme opečenou cibuli a zastříkneme kečupem.
Zdroj: Hot dog s grilovanou krkovicí v medové hořčici; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1106 [On-line 24.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář