na základní bílou omáčku:
- cibule
máslo
hladká mouka
hovězí vývar
smetana
sůl
pepř
citrón
na houbovou omáčku:
- čerstvé nebo mražené hřiby
cibule
máslo
sůl
pepř
citrón
plochá petržel
Nejdříve si připravíme základní bílou omáčku: Na másle podusíme jemně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, krátce osmažíme a zalijeme vývarem. Omáčku za stálého míchání prováříme asi půl hodiny. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Krátce povaříme a přecedíme přes jemné síto.
A můžeme se pustit do houbové omáčky. Na másle podusíme cibuli, poté přidáme pokrájené houby, vše osmahneme a přidáme citrónovou šťávu. Po 5 minutách dušení zalijeme základní bílou omáčkou a společně vaříme asi 20 minut. Na závěr dochutíme a přidáme posekanou petržel. Servírujeme s knedlíkem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/360-houbova-omacka-bonus/
Poslední tip, trik či komentář