reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbová omáčka a chlupaté knedlíky

HOUBOVÁ OMÁČKA:
Potřebujeme:

  • 400 g čerstvých nebo mražených hub (lze použít i směs či předem namočené sušené houby),
    1000 ml hovězího vývaru,
    1 velkou cibuli,
    125g másla,
    125g sádla,
    100g hladké mouky,
    1 žloutek,
    100 ml zakysané smetany,
    100 ml smetany ke šlehání,
    vinný ocet,
    bobkový list,
    mletý kmín,
    mletý bílý pepř,
    sůl

Na sádle zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme pokrájené houby a opečeme je. Přidáme kmín a pepř, sůl až po opékání – jinak houby pustí vodu. Zalijeme vývarem a houby podusíme asi 10 minut. Zahustíme máslovou jíškou, kterou jsme rozředili trochou prochladlého vývaru. Povaříme asi 15 minut, přidáme obě smetany, prohřejeme a zjemníme žloutkem.

CHLUPATÉ KNEDLÍKY ze syrových a vařených brambor:

Potřebujeme:

  • 500 g syrových brambor typu C,
  • 250 g vařených brambor C,
  • 1 vejce,
  • 100 g hrubé mouky nebo krupice,
  • 100 ml mléka,
  • vepřové sádlo,
  • sůl
  • Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle a přelijeme horkým mlékem. Necháme odkapat, přidáme najemno nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl a mouku. Těsto krátce zpracujeme a lžící z něj tvarujeme noky nebo ručně koulíme knedlíky, které vaříme v osolené vařící vodě.
Hotové knedlíky scedíme, promastíme a promícháme s omáčkou. Podáváme sypané smaženou cibulkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-houbova-omacka-a-chlupate-knedliky-22-4-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.