reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

HOUBOVÉ ŠPÍZY PO ASIJSKU

Suroviny:

  • hnědé žampiony
  • hlíva ústřičná
  • houby shitake
  • pórek

na marinádu:

  • sójová omáčka
  • sezamový olej
  • sezamová semínka
  • 3 stroužky česneku
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Nejdřív si připravíme marinádu: v míse smícháme cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu necháme odležet, aby se chutě spojily.

Bílou část pórku nakrájíme na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujeme na namočené špejle.

Na dno pekáčku nalijeme část marinády, pak poklademe špízy a navrch opět potřeme marinádou.

Znovu necháme hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočíme, aby byly rovnoměrně namočené.

Marinované houby vložíme do rozpáleného grilu a pečeme z obou stran. Hotové špízy nandáme na talíř, polijeme zbytkem převařené marinády a posypeme čerstvým posekaným pórkem.

Zdroj: HOUBOVÉ ŠPÍZY PO ASIJSKU; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-z-jednicky-rozpal-to-sefe-ii [On-line 17.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.