Potřebujeme:
- sušené houby nebo 4 čerstvé hříbky,
- 1 panna smetanu
- 1 smetanu na šlehání,
- lanýžový olej,
- máslo,
- mléko
Houby namočíme. Do hrnce dáme houby i s vodou a vaříme, osolíme, přidáme lžíci másla a odstavíme. Rozmixujeme, přidáme smetanu a šlehačku, případně povolíme mlékem. Přidáme pár kapek lanýžového oleje. Z mléka uděláme pěnu. Polévku servírujeme v hrníčcích na cappuccino, nahoru dáme pěnu a zakápneme lanýžovým olejem.
Zdroj: Houbovo lanýžové cappuccino; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/houbove-cappuccino-s-lanyzovym-prelivem-a-tygri-krevety.html [On-line 10.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář