reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbový krém

Potřebujeme:

  • 200 g houbové směsi (hříbky, lišky, hlíva ústřičná, šiitake),
  • 100 g másla,
  • 2 šalotky nebo jarní cibulky,
  • 3 dcl vína Madeira nebo jiného dezertního vína,
  • 500 ml zeleninového vývaru,
  • 1 kelímek šlehačky,
  • 2 žloutky,
  • sůl, mletý pepř,
  • petrželovou nať

Na másle opečeme jemně nakrájenou šalotku, přidáme na větší kousky nakrájené houby a opět krátce orestujeme. Nesolíme, aby houby nepustily vodu. Pár opečených hub si dáme stranou jako vložku do polévky. Na zbylé houby dáme víno a vývar a pod pokličkou povaříme 15 minut. Na závěr zjemníme šlehačkou rozšlehanou se dvěma žloutky, rozmixujeme, můžeme propasírovat nebo procedit a necháme ještě krátce povařit. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem.

Podáváme posypané petrželkou s opečenými plátky veky.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/houbovy-krem-19-8-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.