Na 4 porce potřebujeme:
- 200 g hlívy ústřičné,
- 150 g houby shitake,
- 150 g žampionů,
- 2x červenou cibuli,
- 1dcl bílého vína,
- směs salátů (polníček, mladý špenát, hlávkový salát),
- 2 lžíce nasekané petrželky,
- piniové oříšky nebo mandlové lupínky
- olivový olej,
- česnek,
- pepř, sůl
Cibuli nakrájíme na klínky, přendáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a
dáme do trouby. Houby pokrájíme. Rozpálíme pánev, vlijeme do ní olivový olej a orestujeme plátky česneku. Do pánve přidáme houby, víno, pepř a sůl a ještě chvilku restujeme. Sundáme z ohně a vmícháme petrželku. Z trouby vyndáme opečenou cibulku a promícháme s houbami.
Na talíř dáme kupičku salátové směsi, přidáme houby a posypeme ořechy.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/houbovy-salat-6-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář