reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dušená mrkev s vepřovým masem

Potřebujeme:

  • 500 g vepřového plecka
  • 500 g mladé mrkve
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíci balzamického octa
  • 20 malých cibulek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíci přírodního cukru
  • 1 pórek
  • sůl, mletý pepř

Oloupanou mladou mrkev opereme, oškrábeme, znovu opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu pokrájenou na malé kostičky rozpustíme v hrnci, přidáme maso pokrájené na kostky a po všech stranách opečeme. Přidáme cibulky a pórek pokrájený na kolečka, mrkev pokrájenou na vroubkované plátky, posekaný česnek a necháme zesklovatět. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a na malém plameni pozvolna pod pokličkou dusíme do měkka. Není třeba zahušťovat.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/dusena-mrkev-s-veprovym-masem-2-9-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.