Suroviny
- anglická slanina 4 plátky
- oříškové máslo 2 lžíce
- nakrájené houby 500 g
- zelená cibulka 1 kus
- zelená petržel 1 hrst
- citrón 1 kus
- sůl
- pepř
- Brandy 1 lžička
- smetana 100 ml
- créme fraîche 2 lžíce
- toastový chleba
Slaninu nakrájíme na kostičky a usmažíme do křupava. Vyndáme z pánve a přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku.
Na pánev dáme máslo, osmažíme najemno nakrájenou jarní cibulku, přidáme houby a opečeme je.
Přidáme smetanu, creme fraiche a brandy, krátce povaříme, před podáváním dáme nasekanou petrželku a slaninu. Osolíme a opepříme.
Servírujeme s trojúhelníky z toastového chleba.
Zdroj: Houby na smetaně; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/houby-na-smetane [On-line 19.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář