- 5 starších celozrnných housek
- 2 vejce
- petrželová a celerová nať
- osmažená cibulka
- 1 hrnek směsi na houskové knedlíky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- hrst ovesných vloček
- zeleninová sůl
Housky nakrájíme na kostičky a osmažíme na olivovém oleji. Necháme vychladnout. Do mísy s osmaženou houskou přidáme osmahnutou cibulku, hrnek směsi na knedlíky, hrnek polohrubé mouky, hrnek mléka, zeleninovou sůl, hrst ovesných vloček, vejce a nasekanou celerovou a petrželovou nať. Vše smícháme, utvoříme těsto a vytvarujeme kuličky velikosti cibule. Vaříme ve slané vodě asi 20 minut.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jeleni-gulas [On-line 21.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář