reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

HOVĚZÍ ENTRECOTE STEAK S PEPŘOVOU OMÁČKOU

Suroviny:

  • 600 g hovězího entrecote steaku
  • tymián
  • citrónová kůra
  • máslo
  • lžička mouky
  • sůl, pepř
  • nakládaný pepř
  • 2 velké brambory
  • 3 plátky slaniny
  • olej na smažení

Steak posypeme citrónovou kůrou, potřeme olejem a tymiánem.
Na rozpáleném oleji opečeme 2 – 3 minuty, otočíme, přidáme drcený pepř a sůl, necháme 5 – 7 minut odpočinout.
Na pánvi s výpekem opečeme plátky slaniny, vyndáme.
Máslo smícháme s moukou.
Do pánve dáme nakládaný pepř s nálevem, moučné máslo, stříkneme vodou, odvaříme. Zjemníme smetanou, dochutíme tymiánem.Brambory nakrájíme na hranolky, osušíme. V rozpáleném oleji smažíme 1-2 minuty, vyndáme. Po odsmažení vody z oleje vrátíme zpět, přesmažíme 2 min. Hranolky dosmažíme do zlatova, necháme okapat na ubrousku.

Zdroj: HOVĚZÍ ENTRECOTE STEAK S PEPŘOVOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 25.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.