Suroviny:
- 600 g hovězího entrecote steaku
- tymián
- citrónová kůra
- máslo
- lžička mouky
- sůl, pepř
- nakládaný pepř
- 2 velké brambory
- 3 plátky slaniny
- olej na smažení
Steak posypeme citrónovou kůrou, potřeme olejem a tymiánem.
Na rozpáleném oleji opečeme 2 – 3 minuty, otočíme, přidáme drcený pepř a sůl, necháme 5 – 7 minut odpočinout.
Na pánvi s výpekem opečeme plátky slaniny, vyndáme.
Máslo smícháme s moukou.
Do pánve dáme nakládaný pepř s nálevem, moučné máslo, stříkneme vodou, odvaříme. Zjemníme smetanou, dochutíme tymiánem.Brambory nakrájíme na hranolky, osušíme. V rozpáleném oleji smažíme 1-2 minuty, vyndáme. Po odsmažení vody z oleje vrátíme zpět, přesmažíme 2 min. Hranolky dosmažíme do zlatova, necháme okapat na ubrousku.
Zdroj: HOVĚZÍ ENTRECOTE STEAK S PEPŘOVOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 25.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář