Suroviny
Hovězí guláš
- hovězí kližka nebo falešná svíčková 1 kg
- majoránka
- mletá sladká paprika
- majoránka
- česnek 2-3 stroužky
- mletá pálivá paprika
- olej na smažení
- kmín drcený
- česnek dle chuti
- velká cibule 3 ks
- sádlo
- sůl
Bramboráčky
- brambory 800 g
- vejce 1 ks
- hladká mouka 80 g
- sůl
- pepř mletý
Hovězí guláš: na rozpuštěném sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku i pálivou a půl minuty osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme, dokud maso není měkké. Do vařícího guláše přidáme předem přichystanou domácí jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Guláš můžeme ozdobit jemně nakrájenou cibulkou na kolečka. Hovězí guláš podáváme s domácími bramboráčky.
Na bramboráčky si oloupeme syrové brambory, které umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, česnek, kapku oleje a podle potřeby mouku. Smažíme na rozpáleném oleji nebo na sádle.
Zdroj: Hovězí guláš s domácími bramboráčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-gulas-s-domacimi-bramboracky [On-line 09.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář