reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí guláš s domácími bramboráčky

Suroviny
Hovězí guláš

  • hovězí kližka nebo falešná svíčková 1 kg
  • majoránka
  • mletá sladká paprika
  • majoránka
  • česnek 2-3 stroužky
  • mletá pálivá paprika
  • olej na smažení
  • kmín drcený
  • česnek dle chuti
  • velká cibule 3 ks
  • sádlo
  • sůl

Bramboráčky

  • brambory 800 g
  • vejce 1 ks
  • hladká mouka 80 g
  • sůl
  • pepř mletý

Hovězí guláš: na rozpuštěném sádle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku i pálivou a půl minuty osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme, dokud maso není měkké. Do vařícího guláše přidáme předem přichystanou domácí jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Guláš můžeme ozdobit jemně nakrájenou cibulkou na kolečka. Hovězí guláš podáváme s domácími bramboráčky.
Na bramboráčky si oloupeme syrové brambory, které umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, česnek, kapku oleje a podle potřeby mouku. Smažíme na rozpáleném oleji nebo na sádle.

Zdroj: Hovězí guláš s domácími bramboráčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-gulas-s-domacimi-bramboracky  [On-line 09.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.