Ingredience
- hovězí kližka 1500 g
- cibule 1500 g
- gulášové koření 1 kostka
- červená paprika 1 lžíce
- olej 1 dávka
- drcený česnek 2 stroužky
- chléb na zahuštění 1 dávka
hrnkové knedlíky z mikrovlnné trouby:
- včerejší rohlíky 4 kusy
- hrnek mouky (1 polohrubé a 1 hrubé) 2 kusy
- hrnek mléko 2 kusy
- vejce 2 kusy
- půl prášku do pečiva 1 dávka
- olej nebo rozpuštěné máslo na vymazání formy 1 dávka
- posekaná zelená petrželka 1 dávka
1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky nebo půlkolečka. Nejprve si na oleji osmahneme do růžova cibuli, přidáme maso a necháme je zatáhnout. Nyní přidáme gulášové koření, kostku bujónu, můžeme zaprášit červenou paprikou. Zalijeme vodou, promícháme a pozvolna necháme vařit, až dusit. Když je maso měkké, zahustíme šťávu rozdrobeným chlebem, opět povaříme. Nakonec přidáme drcený česnek, aby měla šťáva říz.
2. Na ozdobu dáme na maso kolečka cibule, které obalíme v mouce a osmažíme. Podáváme s dobrým houskovým knedlíkem.
3. Příloha: Rohlíky nakrájíme na kostičky. V mléce rozkvedláme vejce. Všechny suroviny smícháme a nandáme do tří čtvrtin vymazaného hrníčku. Vyjde to asi na šest hrnků. Knedlíky vložíme do mikrovlnky – jsou hotové do deseti minut, ale záleží na výkonu oné trouby.
Zdroj: Hovězí guláš s knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-gulas-s-knedlikem-0 [On-line 01.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář