reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí kližka na rozmarýnu se zeleninkou na pivu

8 porcí

  • 1,5 kg hovězí kližky
  • 1 kg zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, červená cibule)
  • 250 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g zauzené slaniny
  • jalovec, bobkový list
  • snítka rozmarýnu
  • 1 l hovězího vývaru
  • ¾ l červeného vína
  • mletý pepř
  • sůl

Maso nakrájíme na větší kostky či špalíčky a ochutíme mletým pepřem a solí.

Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na menší kostky a opečeme na másle dozlatova, přidáme česnek a na kostičky nakrájenou slaninu, koření – bobkový list, jalovec a rozmarýn, osmahneme, na závěr vložíme maso a dobře opečeme, zalijeme vývarem a vínem, přiklopíme a dusíme doměkka.

zelenina na pivu

  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 400 g sterilovaných mini cibulek
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 500 g dýně Hokaido
  • 0,5 l světlého ležáku
  • sůl
  • 30 g másla nebo 3 lžíce dýňového oleje
  • plocholistá petržel

Na oleji opečeme od nálevu okapané cibulky, zasypeme cukrem, který necháme rozpustit a zkaramelizovat, vložíme na kostičky nakrájenou dýni (Hokaido nemusíme loupat), opečeme, zalijeme pivem, osolíme, zakryjeme poklicí a krátce podusíme, až je dýně měkká na skus, nesmí být rozvařená. Na závěr zjemníme máslem nebo dýňovým olejem, dochutíme nasekanou petrželkou.

Zdroj: Hovězí kližka na rozmarýnu se zeleninkou na pivu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1341-hovezi-klizka-na-rozmarynu-se-zeleninkou-na-pivu/ [On-line 03.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.