4 porce
hovězí krk na zelenině a cibulkách:
- 800 g hovězího krku
- 50 g hladké mouky
- 50 ml oleje
- 200 g kořenové zeleniny
- 50 g perličkové cibulky
- snítka rozmarýnu
- snítka tymiánu
- 500 ml kuřecího vývaru
- 500 ml červeného vína
žampiony:
- 100 g žampionů
- 50 g másla
- mletý pepř
- sůl
bramborový krém:
- 400 g brambor
- 50 ml smetany
- 50 ml mléka
- sůl
Maso nakrájíme na větší kostky, zaprášíme moukou, opečeme na oleji, vyjmeme a ponecháme stranou. Do stejného hrnce přidáme trochu oleje a opečeme na něm nakrájenou zeleninu a cibulky do zlatohněda. Do tohoto základu vložíme bylinky, opečené maso, zalijeme vývarem a červeným vínem. Dusíme při 120° C asi dvě hodiny. Poté maso vyjmeme a šťávu svaříme na polovinu.
Podáváme s bramborovým krémem a žampiony.
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme.
Oškrábané a uvařené brambory rozšťoucháme nebo vyšleháme dohladka, teprve poté smícháme s teplou smetanou a mlékem v hedvábný krém, podle chuti osolíme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=803
Poslední tip, trik či komentář