reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí krk na víně s dýňovo – bramborovým pyré

  • hovězí krk
    slanina
    cibule
    česnek
    hovězí vývar
    červené víno
    rozmarýn
    jíška
    sůl
    pepř

na dýňovo – bramborové pyré:

  • dýňová dužina
    brambory
    máslo
    cibule
    smetana
    sůl
    bílý pepř
    muškátový květ

Krk, nejlépe z mladého býčka, podélně rozřízneme a svážeme do válečků, aby maso mělo pěkný tvar. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Mezitím opražíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, zbytek nadrceného česneku a vše zlehka orestujeme. Vložíme maso a ze všech stran je opečeme, zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme pár stonků rozmarýnu a dáme péct do trouby na 180 stupňů, dokud nezměkne.
Mezitím uvaříme do měkka oloupanou dýni a brambory. Na másle orestujeme cibulku, zalijeme smetanou, dochutíme solí, mletým bílým pepřem, muškátovým květem a provaříme. Brambory s dýní slijeme, našťoucháme a zalijeme připravenou smetanovou omáčkou. Všechno pořádně rozmícháme nebo rozmixujeme a podle chuti dosolíme.
Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku podle chuti zahustíme jíškou a propasírujeme.
Plátky masa přelité omáčkou podáváme spolu s dýňovo – bramborovým pyré. Talíř ozdobíme nasekanou pažitkou a snítkou čerstvého rozmarýnu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/31-hovezi-krk-na-vine-s-dynovo-bramborovym-pyre/

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 × = šest


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.