reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka po burgundsku

Ingredience

  • 800 g hovězích líček
  • Sůl
  • Pepř
  • Hladká mouka
  • Olej
  • 80 g mrkve
  • 80 g celeru
  • 80 g petržele
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g žampionů
  • 100 g nakládaných cibulek
  • 2 filety ančoviček
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka šalvěje
  • 1 l hovězího vývaru
  • ½ červeného vína
  • 80 g másla
  • Nové koření
  • Bobkový list

Líčka naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zatáhneme v hrnci na oleji s máslem. Poté je vyndáme a do hrnce po líčkách přilijeme olej a přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer, bobkový list, nové koření, na čtvrtky nakrájené žampiony, šalvěj, rozmarýn, tymián a nahrubo nakrájenou cibuli. Dále přisypeme nakrájený česnek, nakládané cibulky a ančovičky. Orestujeme, přilijeme víno a vývar, přiklopíme a dáme do trouby. Dusíme 3 hodiny při 120 stupních.

Zdroj: Hovězí líčka po burgundsku; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2510-hovezi-licka-po-burgundsku/ [On-line 05.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.