Ingredience
- 800 g hovězích líček
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- Olej
- 80 g mrkve
- 80 g celeru
- 80 g petržele
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- 50 g žampionů
- 100 g nakládaných cibulek
- 2 filety ančoviček
- 2 snítky tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 snítka šalvěje
- 1 l hovězího vývaru
- ½ červeného vína
- 80 g másla
- Nové koření
- Bobkový list
Líčka naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zatáhneme v hrnci na oleji s máslem. Poté je vyndáme a do hrnce po líčkách přilijeme olej a přidáme nakrájenou mrkev, petržel a celer, bobkový list, nové koření, na čtvrtky nakrájené žampiony, šalvěj, rozmarýn, tymián a nahrubo nakrájenou cibuli. Dále přisypeme nakrájený česnek, nakládané cibulky a ančovičky. Orestujeme, přilijeme víno a vývar, přiklopíme a dáme do trouby. Dusíme 3 hodiny při 120 stupních.
Zdroj: Hovězí líčka po burgundsku; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2510-hovezi-licka-po-burgundsku/ [On-line 05.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář