reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perník s jablky

Ingredience

  • hladká mouka 1 l
  • vlažné mléko 500 ml
  • cukr krupička 500 g
  • kypřící prášek do perníku 1 sáček
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • kakao 3 lžíce
  • vejce 2 kusy
  • olej 1 sklenice
  • jablka 2 kusy
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • ztužovač šlehačky 1 kus

V míse smícháme všechny ingredience kromě šlehačky a ztužovače, jablka si předem oloupeme a nastrouháme. Těsto vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a dáme upéct do předehřáté trouby. Pečeme 45 minut při teplotě 200°C. Před koncem pečení zkontrolujeme špejlí, zda je těsto dostatečně upečené (když se lepí na špejli, ještě to není hotové).

Dobře vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a ozdobíme s ní upečený perník.

Zdroj: Perník s jablky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pernik-s-jablky [On-line 04.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.