- 800 g kližky nebo zadního hovězího masa,
- 100 g uzené slaniny,
- 1 velká cibule,
- 4 stroužky česneku,
- 3 papriky,
- 3 rajčata,
- 100 ml bílého vína,
- pepř, sůl,
- majoránka,
- saturajka.
- Na ozdobu cibulka a sterilovaný hrášek.
Očištěné maso nakrájíme na hranolky. Drobně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, oloupaná nakrájená rajčata, očištěné nakrájené papriky a maso. Podlijeme vínem, osolíme, okořeníme saturejkou a majoránkou a zakryté dusíme na mírném ohni doměkka v malém množství šťávy, podléváme jen nepatrně. Když je maso měkké, ozdobíme porce hráškem a cibulkou.
Poslední tip, trik či komentář