reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí maso dušené se saturejkou

 

  • 800 g kližky nebo zadního hovězího masa,
  • 100 g uzené slaniny,
  • 1 velká cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • 3 papriky,
  • 3 rajčata,
  • 100 ml bílého vína,
  • pepř, sůl,
  • majoránka,
  • saturajka.
  • Na ozdobu cibulka a sterilovaný hrášek.

Očištěné maso nakrájíme na hranolky. Drobně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, oloupaná nakrájená rajčata, očištěné nakrájené papriky a maso. Podlijeme vínem, osolíme, okořeníme saturejkou a majoránkou a zakryté dusíme na mírném ohni doměkka v malém množství šťávy, podléváme jen nepatrně. Když je maso měkké, ozdobíme porce hráškem a cibulkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.