reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí maso na zázvoru s petrželovým bramborovým knedlíkem

10 porcí

  • 1,5 kg zadního hovězího masa
  • 100 g špeku
  • sůl
  • 120 g sádla
  • 6 cibulí
  • 300 ml bílého vína
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 4 plátky čerstvého zázvoru
  • 1 citron
  • 60 g mouky
  • 50 g másla

Maso nakrájíme na špalíčky a prošpikujeme je kousky špeku, osolíme, posypeme zázvorem, zakápneme pár kapkami bílého vína, dobře zapracujeme.

Cibuli nakrájíme nahrubo.

V kastrolu na rozpáleném sádle opečeme cibuli do zlatohnědé barvy, trvá to déle, buďme trpěliví. Do základu vložíme maso a opečeme ho ze všech stran, přidáme plátky čerstvého zázvoru, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem povaříme 15−20 minut, podle chuti zakápneme citronovou šťávou, dosolíme. Můžeme i přepasírovat. Maso prohřejeme, servírujeme s bramborovým knedlíkem, přeléváme šťávou.

Petrželové bramborové knedlíky

  • 1 kg brambor vařených ve slupce
  • 2 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 400 g hrubé mouky
  • 3 lžíce dětské krupičky
  • sůl
  • hrst sekané plocholisté petrželky

Brambory si uvaříme nejlépe den předem. Zchladlé je oloupeme a najemno nastrouháme.

Vejce rozkvedláme s mlékem a zapracujeme s moukou, krupičkou, solí a petrželkou. Vytvoříme hladké kompaktní těsto, ze kterého vyválíme čtyři stejně velké šišky, které ihned vaříme v mírně osolené vodě 20−25 minut.

Zdroj: Hovězí maso na zázvoru s petrželovým bramborovým knedlíkem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1671-hovezi-maso-na-zazvoru-s-petrzelovym-bramborovym-knedlikem/  [On-line 23.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.