reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí maso načerno

Ingredience

  • zadní hovězí maso na svíčkovou 800 g
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 350 g
  • cibule 1 kus
  • cukr 1 lžíce
  • kus másla 1 dávka
  • citron 1 kus
  • strouhaný perník 30 g
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • nové koření 5 kuliček
  • celý pepř 10 kuliček
  • bobkový list 1 kus
  • švestková povidla 50 g
  • brambory 800 g
  • olivový olej 1 dávka
  • ocet 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1.Hovězí maso den předem naložíme do oleje, octa, společně s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem.

2. Na druhý den maso osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a poprášíme mouku a zprudka osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo.

3. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a osmahneme společně s cibulí na másle s cukrem, přidáme šťávu z citronu, zaprášíme strouhaným perníkem, muškátovým oříškem a přendáme do zapékací mísy společně s masem a povidly. Podlijeme vývarem a pečeme při 160stupních aspoň dvě hodiny. Poté maso vytáhneme a zeleninu rozmixujeme úplně dohladka.

3. Brambory zbavíme slupky, nakrájíme na tenké plátky, zakápneme olivovým olejem, posolíme a dáme péct do trouby na 25minut při 180-200stupních C.

4. Podáváme společně s masem, nakrájené na tenké plátky a přelité omáčkou.

Zdroj: Hovězí maso načerno; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-nacerno [On-line 16.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.