Ingredience
- hovězí líčka nebo roštěnky 1 kg
- mrkve 2 kusy
- sůl, pepř 1 dávka
- cibule 1 kus
- stroužky česneku 4 kusy
- celer 400 g
- majoránka 1 dávka
- žampiony nakrájené na osminky 1 dávka
- červené víno 300 ml
- kvalitní rajský protlak 2 lžíce
- velký ořech másla 1 dávka
- hovězí vývar 250 ml
- sůl a pepř 1 dávka
- zelená petržel 1 kus
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené maso nakrájené na plátky. Hovězí zprudka opečeme ze všech stran dohněda a vyndáme. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dotmava a ke konci opečeme česnek. Přidáme protlak, zalijeme vínem, necháme vyvařit a vložíme maso zpět do hrnce. Vše zalijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka alespoň dvě hodiny. Maso vyjmeme a dáme stranou, omáčku přecedíme, zahustíme, přidáme chlazené máslo, přidáme majoránku a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.
Zdroj: Hovězí maso s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-s-bramborovou-kasi [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář