reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí maso s bramborovou kaší

Ingredience

  • hovězí líčka nebo roštěnky 1 kg
  • mrkve 2 kusy
  • sůl, pepř 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • stroužky česneku 4 kusy
  • celer 400 g
  • majoránka 1 dávka
  • žampiony nakrájené na osminky 1 dávka
  • červené víno 300 ml
  • kvalitní rajský protlak 2 lžíce
  • velký ořech másla 1 dávka
  • hovězí vývar 250 ml
  • sůl a pepř 1 dávka
  • zelená petržel 1 kus

V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené maso nakrájené na plátky. Hovězí zprudka opečeme ze všech stran dohněda a vyndáme. Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme dotmava a ke konci opečeme česnek. Přidáme protlak, zalijeme vínem, necháme vyvařit a vložíme maso zpět do hrnce. Vše zalijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka alespoň dvě hodiny. Maso vyjmeme a dáme stranou, omáčku přecedíme, zahustíme, přidáme chlazené máslo, přidáme majoránku a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s jemnou bramborovou kaší a zdobíme upečenou zeleninou a žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.

Zdroj: Hovězí maso s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-s-bramborovou-kasi [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.