Ingredience
- hovězí maso 1 kg
- cibule 2 kusy
- mrkev 5 kusů
- hovězí vývar nebo vlastní bujon 1 kostka
- hladká mouka 2 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
na šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- cibule 1 kus
- sádlo nebo kus másla 1 dávka
1. Opepřený a osolený kus zadního hovězího orestujeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme, přidáme cibuli, pokrájenou mrkev na kolečka, orestujeme dozlatova. Na tento základ vrátíme maso, které můžeme podusit v papiňáku, nebo upéct v troubě. Zalijeme vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, naporcujeme ho. Doděláme mrkvová sos, který lehce zahustíme. Můžeme ho rozmixovat nebo propasírovat.
2. Oškrábané brambory si uvaříme doměkka. Na másle či sádle si usmažíme cibulku a rozšťoucháme ji do brambor, které podáváme k hovězímu a mrkvovému sosu.
Zdroj: Hovězí maso s karotkovým sosem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-s-karotkovym-sosem [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář