Ingredience
- hovězí přední maso (nebo telecí líčka) 1 kg
- kořenová zelenina (mrkev, petržel) 350 g
- cibule 1 kus
- sušší červené víno na podlití 500 ml
- trošku demi-glace (koncentrovaný vývar) 1 dávka
- olej na opečení masa 1 dávka
bramborová kaše:
- brambory 1 kg
- smetana dle potřeby 1 kelímek
- máslo 1 dávka
- sůl a pepř na sochucení 1 dávka
- zelená petrželka na ozdobu 1 dávka
1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s větší částí kořenové zeleniny, pokrájenou cibulí a vínem podusíme doměkka. Omáčku dochutíme připraveným demi-glace a zjemníme kouskem másla. Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu a doplníme petrželkou.
2. Bramborová kaše: Uvaříme si brambory a rozšťoucháme je. Smetanu svaříme na polovinu původní hmotnosti. Pomalu přiléváme redukovanou smetanu do brambor spolu s rozehřátým máslem, aniž vypneme plamen pod rendlíkem s kaší. Dochutíme solí.
Zdroj: Hovězí na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cervenem-vine-2 [On-line 16.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář