reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na červeném víně

Ingredience

  • hovězí přední maso (nebo telecí líčka) 1 kg
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel) 350 g
  • cibule 1 kus
  • sušší červené víno na podlití 500 ml
  • trošku demi-glace (koncentrovaný vývar) 1 dávka
  • olej na opečení masa 1 dávka

bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • smetana dle potřeby 1 kelímek
  • máslo 1 dávka
  • sůl a pepř na sochucení 1 dávka
  • zelená petrželka na ozdobu 1 dávka

1. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme, část si necháme stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji na velké pánvi ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a spolu s větší částí kořenové zeleniny, pokrájenou cibulí a vínem podusíme doměkka. Omáčku dochutíme připraveným demi-glace a zjemníme kouskem másla. Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu a doplníme petrželkou.

2. Bramborová kaše: Uvaříme si brambory a rozšťoucháme je. Smetanu svaříme na polovinu původní hmotnosti. Pomalu přiléváme redukovanou smetanu do brambor spolu s rozehřátým máslem, aniž vypneme plamen pod rendlíkem s kaší. Dochutíme solí.

Zdroj: Hovězí na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cervenem-vine-2 [On-line 16.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.