reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na šípkové omáčce s houskovým knedlíkem

  • 600 g hovězího válečku
  • 50 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1–2 větší mrkve
  • 1 velká petržel
  • 1/2 menšího celeru
  • 5 zrnek pepře a nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 250 g kysané smetany
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 citronu
  • 1 šípkový džem nebo šípkový základ
  • brusinky a šlehačka na ozdobení

Den předem si hovězí maso prošpikujeme špekem a připravíme základ na omáčku. Na sádle osmahneme cibuli a drobně nakrájenou mrkev a petržel. Přidáme koření, tj. bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Na osmažené zelenině orestujeme hovězí maso ze všech stran. Poté maso odložíme, zeleninový základ zalijeme vodou, povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlého nálevu opět vložíme maso a necháme uležet do druhého dne. Pak maso vaříme do změknutí. Jakmile je měkké, odložíme je stranou a z nálevu vyndáme koření. Poté rozmixujeme, přidáme šípkový základ, zahustíme světlou jíškou a zjemníme smetanou.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-sipkove-omacce [On-line 8.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.