reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na víně

Ingredience

  • hovězí maso (líčka, kližka) 1 kg
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 2 kusy
  • půl celeru 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • dobré červené víno 300 ml
  • vývar 300 ml
  • rajčatový protlak 1 lžíce
  • divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření) 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • mléko 200 ml
  • smetana 100 ml
  • kus másla 1 dávka
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl 1 špetka

1. Hovězí maso očistíme, osolíme, opepříme a orestujeme. Když se zatáhne, dáme je stranou. Ve výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, asi v polovině přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dohněda. Přidáme protlak a mícháme. Přilijeme víno a necháme odvařit alkohol. Zalijeme vývarem, přidáme divoké koření a necháme provařit. Přidáme opečené maso a zakryté poklicí dáme péct do trouby asi na tři hodiny na 140 stupňů. Pak maso vyndáme, omáčku rozmixujeme (v tom případě již nemusíme zahušťovat) nebo propasírujeme, přidáme lžíci másla a již nevaříme.

2. Bramborová kaše: Brambory uvaříme, slejeme vodu, přidáme máslo, svařené mléko se smetanou a vyšleháme. Dosolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem.

Zdroj: Hovězí na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-vine [On-line 14.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.