reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na víně, bramborová kaše

Ingredience:

  • 1 kg hovězích líček
  • rostlinný olej
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • červené víno
  • vývar – na omáčku
  • rozmarýn
  • nové koření
  • česnek

Ingredience – kaše:

  • 1 kg brambor
  • smetana
  • máslo
  • sůl, pepř
  • muškátový květ

Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání nakonec, již na hotové jídlo. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, s cibulí, s česnekem, rozmarýnem, novým kořením a vínem dusíme doměkka. Šťávu z masa přendáme na pánev, přidáme vývar a kousek másla – pozor, nesmí se vařit, jen ohřívat! Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu. Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a rozehřejeme máslo. Pomalu přidáváme do brambor a nakonec přidáme trochu muškátového květu. Nakonec dáme vše na talíř a posypeme orestovanou zeleninou a okolo přilijeme omáčku.

Zdroj: Hovězí na víně, bramborová kaše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-vine-bramborova-kase  [On-line 26.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.