Ingredience:
- 1 kg hovězích líček
- rostlinný olej
- 250 g kořenové zeleniny
- 2 cibule
- červené víno
- vývar – na omáčku
- rozmarýn
- nové koření
- česnek
Ingredience – kaše:
- 1 kg brambor
- smetana
- máslo
- sůl, pepř
- muškátový květ
Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání nakonec, již na hotové jídlo. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, s cibulí, s česnekem, rozmarýnem, novým kořením a vínem dusíme doměkka. Šťávu z masa přendáme na pánev, přidáme vývar a kousek másla – pozor, nesmí se vařit, jen ohřívat! Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu. Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a rozehřejeme máslo. Pomalu přidáváme do brambor a nakonec přidáme trochu muškátového květu. Nakonec dáme vše na talíř a posypeme orestovanou zeleninou a okolo přilijeme omáčku.
Zdroj: Hovězí na víně, bramborová kaše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-vine-bramborova-kase [On-line 26.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář