- 600 g hovězí roštěné
sušené chilli
3 stroužky česneku
1 limeta
2 lžíce bramborového škrobu
300 g paprik
100 g pórku
100 g fazolí
100 g kukuřice
2 chilli papričky
5 lžic sterilovaných rajčat
2–3 dcl hovězího vývaru
olej
tabasco
sůl
Maso nakrájené na nudličky ochutíme trochou chilli, drceným česnekem a nastrouhanou kůrou z limety. Promícháme a necháme asi půl hodiny v teple odležet. Pak maso smícháme se škrobem, zprudka ho opečeme na rozpáleném oleji a dáme bokem. Ve výpeku opražíme kousky různobarevných paprik, přidáme nakrájený pórek, fazole, kukuřici, nadrobno nakrájené chilli papričky, rajčata a zalijeme trochou vývaru. Krátce povaříme, vrátíme zpět opečené maso, promícháme a na závěr dochutíme solí a tabascem.
Podáváme s tortillami, které prohřejeme podle návodu výrobce, a uvařenými a opečenými kukuřičnými klasy.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/232-hovezi-nudlicky-s-pikantni-zeleninou/
Poslední tip, trik či komentář