Potřebujeme:
- 2 kg hovězího masa
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 l vody
- 2 chilli papričky
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce cukru
- 1 lžičku medu
- koriandrová semínka
- hořčičné semínko
- pepř drcený černý
Na dokončení:
- plátky chleba
- dijonskou hořčici
- okurku
Maso lehce nožem napícháme a rozdělíme na kusy po cca 0,5 kg. Ve vodě se solí, cukrem, medeme, chilli papričkami a veškerým kořením přivedeme k varu. Vše krátce převaříme a necháme vychladit. Do studeného láku maso naložíme na 5 dnů tak, aby bylo ponořené a vzájemně se nedotýkalo. Dáme ho do ledničky. Maso opláchneme a osušíme. Znova posypeme drceným kořením a lehce potřeme pastou z česneku a cibule. Dáme péct na 65 °C na 4 hodiny. Maso musí dosáhnou teploty na sředu 55 °C. Po dosažení ideální uzené vůně použijem piliny, které ohněm necháme zakouřit a hotové maso položíme pomocí mřížky nad piliny. Řádně zabalíme a necháme navonět cca 1 hodinu. Teplota masa by se měla udržovat na 55 – 65°C. Tak aby maso nebylo skrz propečené. Namažeme plátek pšeničného chleba hořčicí, obložíme plátky masa, okurkou a zaklopíme dalším plátkem pšeničného chleba opět namazaným hořčicí.
Zdroj: Hovězí pastrami; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5524-tescoma-s-chuti-hovezi-pastrami/ [On-line 27.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář