reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí pastrami

Potřebujeme:

  • 2 kg hovězího masa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 2 l vody
  • 2 chilli papričky
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžičku medu
  • koriandrová semínka
  • hořčičné semínko
  • pepř drcený černý

Na dokončení:

  • plátky chleba
  • dijonskou hořčici
  • okurku

Maso lehce nožem napícháme a rozdělíme na kusy po cca 0,5 kg. Ve vodě se solí, cukrem, medeme, chilli papričkami a veškerým kořením přivedeme k varu. Vše krátce převaříme a necháme vychladit. Do studeného láku maso naložíme na 5 dnů tak, aby bylo ponořené a vzájemně se nedotýkalo. Dáme ho do ledničky. Maso opláchneme a osušíme. Znova posypeme drceným kořením a lehce potřeme pastou z česneku a cibule. Dáme péct na 65 °C na 4 hodiny. Maso musí dosáhnou teploty na sředu 55 °C. Po dosažení ideální uzené vůně použijem piliny, které ohněm necháme zakouřit a hotové maso položíme pomocí mřížky nad piliny. Řádně zabalíme a necháme navonět cca 1 hodinu. Teplota masa by se měla udržovat na 55 – 65°C. Tak aby maso nebylo skrz propečené. Namažeme plátek pšeničného chleba hořčicí, obložíme plátky masa, okurkou a zaklopíme dalším plátkem pšeničného chleba opět namazaným hořčicí.

Zdroj: Hovězí pastrami; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5524-tescoma-s-chuti-hovezi-pastrami/ [On-line 27.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.