reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí po burgundsku, bramborové pyré

Suroviny

  • hovězí nebo telecí líčka 550 g
  • červené víno 250 ml
  • hovězí nebo zeeninový vývar 400 ml
  • tymián
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • sůl
  • žampiony 6 ks
  • mrkev 1 ks
  • petržel 1 ks
  • červená cibule 1 ks
  • máslo 50 g
  • olej 3 lžíce
  • brambory 600 g
  • smetana na vaření 2/3 kelímku
  • máslo do kaše 20 g
  • zelená petržel

Do hrnce si dáme olej a kousek másla, poté vložíme připravené maso a zprudka opečeme, aby se nám maso zatáhlo. Osolíme a opepříme, orestované maso dáme stranou a do hrnce přidáme zeleninu, nakrájenou na kostičky. Zlehka ji orestujeme a poté přidáme cibulku, rozmarýn, tymián, osolíme a opepříme. Maso vrátíme do hrnce, přidáme bobkový list, hovězí vývar a suché červené víno. Pět minut povaříme, zakryjeme pokličkou a maso dáme do trouby, vyhřáté na 170°C. Vaříme, dokud maso nebude úplně měkké. Doděláme omáčku.

Bramborové pyré:Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Opláchneme je a vložíme je do hrnce s teplou osolenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme minimálně 15 minut.Poté si připravíme máslo a smetanu, dohromady ohřejeme a vlijeme do brambor, kam přidáme jemně nakrájenou petrželku. Vše dobře rozšleháme ruční metlou. Když vše máme připravené, můžeme servírovat na talíř.

Zdroj: Hovězí po burgundsku, bramborové pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-po-burgundsku-bramborove-pyre  [On-line 13.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.