reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Hovězí po burgundsku, brambory ve slupce a šalotky

Suroviny

  • slanina 170 g
  • hovězí maso 1 kg
  • mrkev 2 ks
  • cibule 1 ks
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1 lžička
  • mouka 1 hrst
  • olej 1 lžíce
  • červené víno 1 láhev
  • vývar 500 ml
  • rajský protlak 1-2 lžíce
  • tymián
  • bobkový list
  • malé šalotky 30 ks
  • brambory 1-1,5 kg

Nakrájíme si maso a špek. Špek orestujeme na oleji, vyndáme stranou a na výpeku orestujeme maso, aby se zatáhlo. Maso vložíme do zapékací misky. Na zbytku výpeku (pokud je třeba, přidáme máslo) orestujeme mrkev a cibuli. Zeleninu dáme do zapékací misky k masu, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Dáme na pár minut do trouby. Vyndáme, promícháme, uvedeme na plotně do varu a přidáme červené víno a vývar, protlak, česnek a tymián s bobkovým listem. Přiklopíme a pečeme asi tak 3-4 hodiny. Před podáváním povařím brambory ve slupce a orestuji šalotky na víně.

Zdroj: Hovězí po burgundsku, brambory ve slupce a šalotky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-po-burgundsku-brambory-ve-slupce-salotky  [On-line 17.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.