reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí po Uhersku

4 porce

  • 800 g hovězí kýty
  • 100 g špeku
  • 50 g sádla
  • 4 cibule
  • 280 g rajčatového protlaku
  • cukr
  • 1 citron
  • ½ l červeného vína
  • 0,5 dl červeného vinného octa
  • (případně trochu vody na podlití)
  • 4 jablka
  • kmín
  • jalovce
  • mletý zázvor
  • muškátový květ
  • mletý pepř
  • sůl
  • chléb jako příloha

Maso nakrájíme na větší špalíčky, které prošpikujeme proužky špeku, zakápneme octem, opepříme a osolíme.

Zbylý špek nakrájíme na kostky, které vypečeme na troše sádla. V tomto základu osmahneme na klínky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kmín a jalovec, osmahneme, vmícháme rajský protlak, poté cukr, vložíme plátky oloupaného citronu, zastříkneme octem, vlijeme červené víno, ochutíme mletým zázvorem, muškátovým květem. Dobře promícháme a vložíme kusy masa, podusíme, přidáme na větší kusy nakrájená jablka, zakryjme poklicí a dusíme v troubě 2 hodiny při 160 °C doměkka.

Podáváme s chlebem.

Zdroj: Hovězí po Uhersku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1126 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.