reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

  • 1 kg hovězích kostí
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 rajče
  • 5 kuliček černého pepře
  • petrželová nať
  • 5 bobkových listů
  • sůl
  • česnek

Kosti očistíme ve studené vodě, dáme na pekáč a pečeme na 170 ºC asi 15 min. Zbytky morku seškrabeme z pekáče a použijeme pro lepší chuť. Kosti vložíme do hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme studenou vodou a vaříme asi 5 hodin. Scedíme a dochutíme.

Játrové knedlíčky do polévky

Utřeme tuk se solí a žloutkem, přidáme opačnou stranou nože naškrábaná játra, mouku, česnek, majoránku, kůru, květ, pepř, bílek a tolik strouhanky, aby bylo těstíčko tak husté, aby se z něj daly tvarovat malé knedlíčky (menší než míčky na ping-pong).

Knedlíčky se také mohou vykrajovat pomocí dvou lžiček namočených do polévky (podobně jako nočky) a vhazovat do mírně vařící polévky. V tom případě připravíme o něco řidší těsto.

Knedlíčky vaříme pod poklicí ve vývaru asi 10 až 15 minut.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-jatrovymi-knedlicky-1 [On-line 28.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.