- 500 g morkových kostí
- 200 g hovězího žebra
- 1 lžička celého pepře
- 1 bobkový list
- 1 svazek bylinek (petrželka, pórek, celerová nať, trochu tymiánu)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 100 g celeru
- 1 paprika
- sůl
- 1 vejce
- 125 ml mléka
- 70 g hladké mouky
- trochu másla
Kosti důkladně omyjeme studenou vodou, vložíme spolu s masem do hrnce a zalijeme 1,5 litrem vody. Přivedeme k varu a sbíráme tvořící se pěnu. Přidáme rozdrcená zrnka pepře, bobkový list a svazek bylin. Vaříme při mírnější teplotě asi 90 minut. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Polévku přecedíme do čistého hrnce. Maso nakrájíme na kostky a spolu se zeleninou je vložíme zpět do vývaru. Osolíme a vaříme, dokud maso nezměkne. Z vejce, mléka a mouky vymícháme těstíčko. Usmažíme tenké omelety a nakrájené na nudličky je vložíme do polévky.
Poslední tip, trik či komentář