reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka s vaječnou zavářkou

  • 500 g morkových kostí
  • 200 g hovězího žebra
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 svazek bylinek (petrželka, pórek, celerová nať, trochu tymiánu)
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 100 g celeru
  • 1 paprika
  • sůl
  • 1 vejce
  • 125 ml mléka
  • 70 g hladké mouky
  • trochu másla

Kosti důkladně omyjeme studenou vodou, vložíme spolu s masem do hrnce a zalijeme 1,5 litrem vody. Přivedeme k varu a sbíráme tvořící se pěnu. Přidáme rozdrcená zrnka pepře, bobkový list a svazek bylin. Vaříme při mírnější teplotě asi 90 minut. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Polévku přecedíme do čistého hrnce. Maso nakrájíme na kostky a spolu se zeleninou je vložíme zpět do vývaru. Osolíme a vaříme, dokud maso nezměkne. Z vejce, mléka a mouky vymícháme těstíčko. Usmažíme tenké omelety a nakrájené na nudličky je vložíme do polévky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.