reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí ptáček, rýže, houskový knedlík

  • 5 plátků hovězího zadního
  • 2 vejce natvrdo
  • 3–5 kyselých okurek
  • 1 párek
  • 1 cibule
  • 1 Masox
  • 5 malých špalíčků slaniny
  • hořčice
  • pepř (kuličky) a sůl
  • nové koření
  • bobkový list
  • olej
  • trocha polohrubé mouky
  • sójová omáčka
  • Vegeta
  • rýže

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Naplníme kouskem párku, slaniny, okurky a vajíčka natvrdo. Zabalíme, spíchneme párátky nebo ovážeme nití. Ptáčky ze všech stran orestujeme na malém množství oleje přímo v papiňáku. Pak zalijeme vařící vodou, vložíme celou cibuli a pár kuliček pepře, nové koření, 2 bobkové listy a 1 Masox. Uzavřeme a vaříme asi 40 minut. Necháme ještě 15 minut dojít.

Poté ptáčky vyjmeme a vývar malinko zředíme vodou. Dáme do něj trochu pokrájených párků, vajíček natvrdo a okurek, zahustíme moukou a dochutíme sójovou omáčkou a Vegetou. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-ptacek-ryze-houskovy-knedlik [On-line 22.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.