reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí řízek s celerovým pyré a zadělávaným hráškem

4 porce

řízky

  • 800 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • sůl
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrnky neochucených kukuřičných lupínků
  • 150 g sádla
  • 1 citron

celerové pyré

  • 350 g celeru
  • 350 g brambor
  • 30 g másla
  • 150 ml smetany
  • sůl

zadělávaný hrášek

  • 400 g hrášku
  • 20 g másla
  • 2 lžičky francouzského másla (poměr přibližně 20 g másla a lžíce mouky)
  • 100 ml smetany
  • muškátový oříšek
  • špetka cukru
  • sůl

Maso naporcujeme a řízky přes folii tence naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaných, drceným česnekem ochucených vejcích a na závěr v drcených kukuřičných lupíncích (corn flakes) a smažíme na sádle dozlatova. Podáváme s citronem.

Očištěný celer a brambory společně uvaříme doměkka, slijeme vodu, zeleninu rozmixujeme nebo rozšťoucháme, smícháme s máslem a smetanou, podle chuti osolíme.

Hrášek orestujeme na másle, zahustíme francouzským máslem (máslo smícháme s moukou, poměr přibližně 20 g másla a lžíce mouky), zředíme smetanou, okořeníme a necháme projít varem a dochutíme muškátovým oříškem, špetkou cukru, solí.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-25.01.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=722

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.