- zadní hovězí maso 1.5 kg
- plnotučná hořčice
- sůl a pepř 1 špetka
- cibule 1 kus
- špek nebo slanina 150 g
- nakládané okurky
- paprika 1 kus
- bobkový list 2 kusy
- hřebíčky 2 kusy
- kostka masoxu 1 kus
- červené víno 200 ml
- čerstvé švestky
- olej
- hlávka červeného zelí 1 kus
- jablko 1 kus
Maso jemně naklepu, okořením, pomažu hořčicí, přidám cibuli, špek či slaninu, pokrájenou papriku a nakládané okurky a zabalím do rolády nebo rolád. Maso nejprve osmahnu na oleji a podleji bujonem, pravým či z masoxu. Přidám sklenku vína a švestky nebo namočené hrozinky. Lze přilít i trošku nálevu z okurek. Pečeme v troubě doměkka a pak doděláme šťávu.
Červené zelí nakrájím najemno, povařím a přidám k němu jablíčko, skořici, bobkový list a hřebíček.
Zdroj: Hovězí roláda pečená na švestkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-rolada-pecena-na-svestkach [On-line 11.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář