reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí roštěná na houbách se šťouchanými bramborami

Suroviny

  • brambor 1,5
  • máslo 3 lžíce
  • mléko 100 ml
  • sádlo 1 lžíce
  • plátky hovězí roštěné (á 200 g) 1 kg
  • sušené houby najemno nasekané 1 lžíce
  • čerstvé houby 300 g
  • sůl
  • pepř
  • mouka dle potřeby
  • cibule 1 ks
  • vývar 500 ml
  • ocet 1 lžíce

Roštěnky osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a na sádle opečeme do hněda. Vytáhneme z kastrolku a dáme stranou. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Necháme zpěnit a přidáme vývar se sušenými houbami. Maso vrátíme zpět do kastrolu. Bokem si orestujeme na másle čerstvé houby a přidáme je k masu. Vše dusíme až do změknutí masa. Do hotové omáčky přidáme ještě máslo na zjemnění a pro lesk.
Nakrájené a opláchnuté brambory vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme do měkka. Uvařené brambory trochu pomačkáme, přidáme máslo a mléko, podle chuti dosolíme. Vše zlehka zamícháme a můžeme podávat.

Zdroj: Hovězí roštěná na houbách se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-rostena-na-houbach-se-stouchanymi-bramborami  [On-line 05.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.