- hovězí roštěnce, plece nebo zadního masa 1 kg
- sušené houby 1 hrst
- cibule 2 kusy
- velká cibule 1 kus
- hladká mouka na zaprášení 1 dávka
- pepř a sůl 1 špetka
Hovězí maso naporcujeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme. Houby namočíme. Maso dáme orestovat na cibulku, přidáme houby a podusíme v tlakovém hrnci, nebo orestujeme, chvíli dusíme a po chvíli přidáme houby a v kastrolu dusíme do měkka. Roštěnky vyjmeme a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme asi patnáct minut. Maso podáváme s dušenou rýží.
Zdroj: Hovězí roštěnka na houbách, rýže; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-rostenka-na-houbach [On-line 19.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář